spot_img
25.7 C
Pristina
15/06/2024

Çka ndryshon në profilet e Facebook në dhjetor?

Facebook po heq disa fusha që përmbajnë informacione të profilit, duke përfshirë pikëpamjet fetare dhe politike.

Facebook ka njoftuar përdoruesit se do të heqë katër fusha informacioni nga profili duke filluar nga muaji i ardhshëm, shkruan nzoom.biz.

Këto fusha përfshijnë pikëpamjet fetare, pikëpamjet politike, adresat dhe fushën “të interesuarit”, e cila tregon orientimin seksual të përdoruesit.

Ndryshimi do të hyjë në fuqi në dhjetor, një zëdhënës i kompanisë tha se arsyeja e ndryshimit ishte për ta bërë rrjetin social më të lehtë për t’u përdorur.

“Si pjesë e përpjekjeve tona për ta bërë më të lehtë navigimin dhe përdorimin e Facebook, ne po heqim disa fusha të profilit: të interesuarit, pikëpamjet fetare, pikëpamjet politike dhe adresat. Ne po u dërgojmë njoftime personave që kanë plotësuar këto fusha, duke i njoftuar se do të hiqen”, thuhet në njoftimin e kompanisë.

Njoftimi tregon se informacionet e tjera të përdoruesve do të mbeten në profilet e tyre së bashku me informacione të tjera kontakti dhe bazë.

Vendimi i Facebook për të hequr qafe këto fusha specifike të profilit është pjesë e një përpjekjeje për të përmirësuar platformën e saj, e cila aktualisht përbëhet nga disa veçori që janë disi të vjetruara.

Vlen të theksohet se fushat e informacionit që Facebook ka vendosur të heqë janë ato që rrjetet e tjera të mëdha sociale nuk i ofrojnë.

“Platformat si Instagram dhe TikTok kanë një model të biografive të thjeshta që lejojnë përdoruesit të ndajnë informacione rreth vetes pa hyrë në detaje specifike, të tilla si pikëpamjet politike ose fetare.”

Në të kaluarën, njerëzit mund të kenë qenë të interesuar të plotësojnë profilet me informacion shtesë, por rregullat e privatësisë bëhen më të qarta e të përcaktuara përdoruesit mund të mos dëshirojnë të ndajnë detaje shtesë për veten e tyre në internet.

Meqë ra fjala, “Meta” pushoi javën e kaluar 11 mijë punëtorë, që përbën rreth 13 për qind të fuqisë punëtore të saj. /nzoom.biz/

spot_img
LAJMET E FUNDIT
Related news