spot_img
19.2 C
Pristina
29/05/2024

Me tastier mund të bëni magji, ja kombinimet më interesante të saj

Shumë njerëz mendojnë se butoni ‘Win” në tastierë vetëm hap menunë ‘Start”

Duhet të dini që deri tani Windows është një familje e sistemeve operative të zhvilluara, të tregtuara dhe shitura nga Microsoft, shkruan nzoom.biz.

Që nga viti 1985 marka është bërë softueri më i përdorur në botë.

Jo të gjithë e dinë, sepse butoni “Win” mund të kombinohet edhe me butona tjerë.

Portali nzoom.biz ju tregon disa kombinime që nuk i keni ditur më parë, që ju ndihmojnë shumë.

ALT + Backspace

Keni fshirë diçka padashur?

Nëse po, bëni këtë kombinim dhe teksti do rikthehet.

CTRL + ALT + TAB

Ky kombinim do ju lejojë të shihni programet që keni hapur dhe mundëson të navigoni njëherësh në to.

ALT + F4

Ky kombinim butonash është krijuar për të mbyllur një program.

F2

Të lejon të riemërosh një dosje.

CTRL + SHIFT + T

Ky rihap skedën e mbyllur së fundmi.

Windows + L

Ky kombinim tregon foton e kyçjes.

CTRL + SHIFT + N

Dëshiron të krijosh dosje të re? Nuk ka asgjë më të lehtë, shtypni CTRL + SHIFT + N.

CTRL + SHIFT + N

Në Google Chrome, ajo hap një skedë veçmas.

CTRL + T

Me këtë kombinim mund të hapi një skedar të ri në çdo faqe që jeni.

CTRL + ALT + DELETE

Hap qendrën e sigurisë ose menaxhimin e detyrave, në bazë të Windowsit që keni.

CTRL + SHIFT + ESC

Hap menaxhimin e detyrave

CTRL + Esc

Ky kombinim ju çon direkt te fillimi i menusë.

Windows + TAB

Ju lejon të shihni të gjitha dritaret e hapura në kompjuterin tuaj.

ALT + TAB

Kalon midis dritareve dhe browserit. /nzoom.biz/

spot_img
LAJMET E FUNDIT
Related news