spot_img
34.5 C
Pristina
21/07/2024

Stop! Këto vendime nuk duhet t’i merrni kur ndiheni keq

Sado e vështirë të jetë, ndonjëherë është më mirë të ruani qetësinë e të prisni që situata të ndryshojë.

Nëse nuk e bëni, mund të pendoheni që keni bërë zgjedhjen e gabuar.

Përfundimi i një lidhjeje

Gënjeshtrat dhe situatat e ndërlikuara mund t’ju bëjnë të besoni se vendimi më i mirë mund të jetë përfundimi i një lidhjeje. Para se t’i jepni fund një miqësie ose marrëdhënieje, jepini vetes kohë për të menduar për atë që po ndodh.

Jepni vetes disa orë ose një ditë për të menduar për situatën.

Kur të jeni të qetë, mund të ktheheni dhe të flisni për atë që ka ndodhur.

Mund të ketë diskutime si në miqësi ashtu edhe në marrëdhënie në çift.

Të lëndosh një person tjetër me qëllim

Dihet që në mes të një debati apo momenti të keq lindin komente të pakëndshme. Është e kuptueshme, këto mund të dëmtojnë, është ende e mundur të ecësh para. Do të jetë problem nëse bëni komente me qëllim lëndojnë të tjerët. Nuk i’a vlen të përmendni grindjet e mëparshme, konfrontimet ose gjërat që e dini se ndikojnë te personi tjetër.

Largimi nga puna

Kur jeni duke kaluar një kohë të keqe, nuk keni pse të tërhiqeni nga emocionet. Ndoshta mendoni se puna juaj është gjithçka që nuk dëshironi. A është vërtet kështu? Ndonjëherë ndihemi të mbingarkuar nga stresi dhe presioni.

Jepni vetes pak kohë për të analizuar situatën tuaj. Ndoshta është e vërtetë që nuk jeni aty ku doni, kështu mund të jetë e drejtë të lëvizni drejt horizonteve të reja. Nëse mendoni se është vetëm një moment lodhjeje, provoni të pushoni pak.

Filloni një marrëdhënie

Ashtu siç nuk duhet t’i jepni fund një lidhjeje kur kaloni një kohë të keqe, s’duhet të filloni lidhje të reja. Ato që mund t’ju ndikojnë seriozisht, mund të mendoni se këto vendime do t’i japin stabilitet jetës tuaj. Pa dyshim, që stabiliteti të jetë real dhe i qëndrueshëm, marrëdhënia duhet të bazohet në ndjenjat e vërteta. /nzoom.biz/

LAJMET E FUNDIT
Related news